Sense of singing

Zin in zingen!

ECHOES FROM THE MIDDLE AGES 

Een muzikale reis in de tijd naar de oudste geschreven muziek uit Europa. We combineren traditionele uitvoeringen, moderne bewerkingen en nieuwe composities, waarmee Echoes from the Middle Ages de oude muziek spannend maakt voor het publiek van de 21e eeuw. Drie koren uit Ierland, Duitsland, en Engeland, openen je oren en raken je ziel met de muzikale echo’s uit lang vervlogen tijden.

Ieder evenement in deze serie bestaat uit zangworkshops en een concert. 
Uiteraard kunnen de concertkaarten voor de concerten ook los van de workshops besteld worden.
Aanmelden voor de volledige serie is ook mogelijk. 
Bij deelname aan de workshop(s) kunt u de combiticket(s) boeken via deze link


Data, toegangsprijzen en praktische informatie

Oktober 2019: SYSTIR
Januari 2020: Ars Choralis Coeln
Maart 2020: Bristol University Schola Cantorum
 


Concert: € 22,50

Incl. workshop: €90

t/m 26 jaar of CJP: € 10,00

Incl. workshop: € 55,00

14 maart: Pelgrimvaderskerk, Rotterdam - aanvang 20:00
15 maart: Jacobskerk, Winterswijk - aanvang 15:00

In verband met COVID-19 wordt dit concert uitgesteld tot nader te bepalen datum!

Les Itinérantes - ‘Orpheus & Isolde'

Je wordt ondergedompeld in een matins nocturn -compleet met psalmen en liturgie- ter ere van St. Brigit; na St. Patrick de belangrijkste Ierse heilige. Zij trok zich op jonge leeftijd terug in het door haar gevestigde klooster onder een eik gevestigd was. Het programma wordt aangevuld met moderne creaties, geïnspireerd door 10e eeuwse zang van het Iberische Schiereiland. Zoals de naam doet vermoeden, bestaat het koor uit twintig studentes, die niet alleen bol staan van enthousiasme, maar ook prima kunnen zingen!

Ars Choralis Coeln - ‘The Spiritual Fire of the Middle Ages'

ACC wijdt zich aan de traditionele zangwijze uit de Middeleeuwen. Daarbij is er speciale aandacht voor Hildgard von Bingen; Een eigenzinnige non, die tegen de wil van haar abt een eigen klooster stichtte. Haar muziek heeft een groter toonbereik dan gebruikelijk in die tijd, en ook met het gebruik van vele melismen, was ze haar tijd vooruit. Tijdens het concert ga je op in de visioenen van Hildegard over de Unio Mystica, de hemelse eenwording met God, met de ziel de spiegel van de kosmos.

Systir - ‘The living light’ 

Nieuw, fris geluid vanuit de bekende Ierse groep Anúna, die meestal volle zalen in Nederland trekt. Tussen de vijf Ierse zangeressen zingt ook de in Haaksbergen woonachtige Rotterdamse Sara Weeda.
Tijdens het concert zingt Systir een combinatie van door de middeleeuwen geïnspireerde muziek van Michael McGlynn (artistiek leider Anúna) en oude middeleeuwse muziek over de (hoe kan het ook anders) Ierse heiligen St. Dymphna en St. Fursa die in de buurt van Nederland (Vlaanderen en Noord-Frankrijk) hebben geleefd
.