SENSE OF SINGING

 Systir (Ierland)

‘The Living Light’
 

 

Creatief antwoord aan de middeleeuwen door Michael McGlynn
en de muzikale erfenis over de Ierse heiligen

In zijn composities gebruikt Michael McGlynn (Artisitiek directeur van Anúna) regelmatig middeleeuwse melodische systemen, en veel van zijn werk wordt geïnspireerd door muziek en teksten uit die tijd. Na de pauze van het concert zingt Systir een selectie uit dit deel van het uitgebreide werk van deze componist. Voorbeelden hiervan zijn: Illumination, Media Vita, Christus Resurgens, Cormacus Scriptsit, Miserere Miseris, etc.

 

Dr. Ann Buckley, een musicologe van Trinity College Dublin, leidt een onderzoeksproject, Amra,  dat tot doel heeft om middeleeuwse muziek ter herinnering aan de Ierse heiligen die het Christendom tot in alle hoeken van Europa hebben gebracht.  Systir zal voor de pauze een aantal liederen zingen uit de liturgieën van twee belangrijke middeleeuwse heiligen: St Dympna van Geel (België) en St Fursa van Péronne (Picardië, Noord-Frankrijk).

Systir is een nieuw zeskoppig ensemble, dat ontstaan is uit zeer bekende ANÚNA. De zangers hebben diverse muzikale achtergronden, en zijn samengekomen vanuit een gezamenlijke muzikale visie  die bestaat uit (Iers) traditioneel, middeleeuws en hedendaagse muziek en (bijhorende) verhalen.

Tijdens de lezing vooraf, geeft Michael McGlynn een kijk in de keuken van zijn werk als componist, waarbij het creatieve proces, zijn motieven en toegepaste technieken een centrale plaats in nemen.

De workshop staat in het teken van: ‘Muziek als Meditatie’. De deelnemers zingen korte, goed uit het hoofd te leren, liederen uit de diensten ter ere van St Dympna en St Fursa en daarnaast nog één of twee composities van Michael McGlynn.

 

ROTTERDAM: 18 en 19 oktober 2019

Ticketprijs:                €30,00 (Incl. workshop: €100,00)
t/m 26 jaar of CJP:   €15,00 (Incl. workshop: €60,00)

Workshop: Vrijdag 13:30- 17:30 u. en zaterdag 10:00-15:00 u. - Lezing: Zaterdag 19:00 u. – Concert: Zaterdag 20:15 u.

Bij deelname aan de workshop kunt u de combiticket(s) boeken via de dit contactformulier

WINTERSWIJK: 13 en 20 oktober 2019
Ticketprijs:              €18,00 (Incl. workshop: €75,00)t/m 26 jaar of CJP: €12,50 (Incl. workshop: €50,00)Bij deelname aan de workshop kunt u de combiticket(s) boeken via voxinterna.oost@gmail.com