SENSE OF SINGING

 Taal/language

Workshops

Op deze pagina vindt u een overzicht van onze workshops, cursussen en projecten.

ECHOES FROM THE MIDDLE AGES

In deze nieuwe concertserie maakt u een reis in de tijd naar de periode van de oudste geschreven muziek uit Europa.
Door een combinatie van traditionele uitvoeringen, moderne bewerkingen en nieuwe composities, maakt Echoes from the Middle Ages de oude liederen toegankelijk voor het publiek van de 21 e eeuw.

Drie vocale ensembles uit Ierland (Systir), Duitsland (Ars Choralis Coeln), en Engeland (Bristol University Schola Cantorum),
nodigen het publiek uit om de oren te openen en hun zielen te laten beroeren door gewijde klanken uit lang vervlogen tijden.

Via lezingen en workshops, voorafgaande aan de concerten, wordt het publiek uitgedaagd zich te verdiepen in de achtergrond van de muziek en actief deel te nemen aan de concerten, door zelf mee te zingen.

Echoes from the Middle Ages wordt, met medewerking van het Amra programma van Trinity College Dublin, georganiseerd door Vox Interna uit Rotterdam.


Data, toegangsprijzen en praktische informatie

Ieder evenement in deze serie bestaat uit zangworkshops en een concert.
Meer informatie over prijzen en data vindt u op de pagina's van de individuele groepen.


Uiteraard kunnen de kaarten voor de concerten ook los van de workshops besteld worden.Oktober 2019: SYSTIR (
meer informatie vindt u hier)       

Januari 2020: Ars Choralis Coeln (meer informatie vindt u hier)           

Maart 2020: Bristol University Schola Cantorum (meer informatie vindt u hier)  Aanmelden voor de volledige serie is ook mogelijk. 

Bij deelname aan de workshop(s) kunt u de combiticket(s) boeken via dit contactformulier

 

ANÚNA Zangworkshop - Tilburg, 5 april 2019

Dit project is afgelopen

ANÚNA, Ierlands Nationale Koor
, is een van de meest bewierookte vocale ensembles van de wereld. Hun virtuoze zang en unieke visie ten aanzien van optreden heeft geleid tot de ANÚNA zangmethodiek. 

Gedurende de workshop wordt er gewerkt aan het krijgen van meer fysieke vrijheid tijdens het zingen. Daarbij wordt gefocust op het ontwikkelen van de natuurlijke stem.
Van deelnemers wordt verwacht dat ze ervaring hebben met (samen)zang. Notenlezen helpt bij de voorbereiding. De muziek met aanwijzingen en YouTube-linkjes wordt vooraf toegezonden.

De workshop richt zich op:
- Fysieke- en stem warm-ups
- Samensmelten van woorden en adem
- Zingen zonder dirigent en bladmuziek

ANÚNA Winter School 2019 (15 - 17 februari)

 

 

Dit project is afgelopen
 

 

In februari wordt, onder leiding van Lucy Champion, Sara Weeda (beiden van Anúna) en Janneke Spruijt,  de eerste Anúna Winter School in Nederland georganiseerd.

De workshop biedt:

- Een centrale workshop van drie dagen, die begint op vrijdag, met een optie voor een extra 'inzeep' repetitiedag op donderdag 14 februari en op zaterdag 19 januari. Deze extra repetitiedagen stellen de zangers in de gelegenheid om te wennen aan de muziek en beter voorbereid op 15 februari te verschijnen. 

Live opnamen van de afzonderlijke stemmen, voor het instuderen van de meer uitdagende stukken. Omdat dit nogal wat voorbereiding van de kant van Anúna vergt, kan het nog niet voor alle liederen en stemmen gegarandeerd worden. We verwachten dat het meezingen het uit het hoofd leren van de liederen vergemakkelijkt.